Rybka pływa w pomidorach
Post szybki, tak samo jak pasta z wędzonej makreli. Przysmak idealny na kanapki,
chociaż ja uwielbiam wyjadać prosto z miski. Czas przygotowania to około 10 minut.
Potrzebne:
- filet z wędzonej makreli
- natka pietruszki
- mały koncentrat pomidorowy
- 1 czerwona cebula
- sól i pieprz
- 1-2 ząbki czosnku
Wykonanie:
- Na patelni grzejemy dwie łyżki oleju. Dodajemy koncentrat pomidorowy i 1/3 szklanki wody.
- W tym czasie kroimy cebulę i natkę pietruszki. Cebulę dodajemy do koncentratu. Przyprawiamy oraz dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.
- Filet z makreli rozdzielamy na małe kawałeczki (uwaga na ości!)
- Patelnię ściągamy z ognia i dodajemy makrelę. Całość dokładnie mieszamy z natką pietruszki.
Ps. Najlepiej poczekać aż się ostudzi.
aaaa uwielbiam ryby :) u mnie póki co 2 kg , ale jedziemy dalej :)
OdpowiedzUsuńtrzymam kciuki i za Ciebie :*****
Buziaki 😘
Usuń