Rybka pływa w pomidorach


Post szybki, tak samo jak pasta z wędzonej makreli. Przysmak idealny na kanapki,
chociaż ja uwielbiam wyjadać prosto z miski. Czas przygotowania to około 10 minut.

Potrzebne:


  • filet z wędzonej makreli
  • natka pietruszki
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 1 czerwona cebula
  • sól i pieprz
  • 1-2 ząbki czosnku 

Wykonanie:



  1. Na patelni grzejemy dwie łyżki oleju. Dodajemy koncentrat pomidorowy i 1/3 szklanki wody.
  2. W tym czasie kroimy cebulę i natkę pietruszki. Cebulę dodajemy do koncentratu. Przyprawiamy oraz dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.
  3. Filet z makreli rozdzielamy na małe kawałeczki (uwaga na ości!)
  4. Patelnię ściągamy z ognia i dodajemy makrelę. Całość dokładnie mieszamy z natką pietruszki.
Jeżeli wśród miłośników rybnych smaków znajdują się wasze dzieci, warto taką pastę potraktować blenderem, aby mieć pewność, że żadna ość nie znajdzie się w przełyku ;)


Ps. Najlepiej poczekać aż się ostudzi.

Smacznego ;)!

Komentarze

  1. aaaa uwielbiam ryby :) u mnie póki co 2 kg , ale jedziemy dalej :)
    trzymam kciuki i za Ciebie :*****

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty